Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2014 13:53 - КАТОЛИЧЕСКИЯТ ТЕОЛОГ ФРАНСОА БРЮН: ОЩЕ ПАПА ПИЙ ХІІ КАЗВА, ЧЕ ТРАНСКОМУНИКАЦИЯТА НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СПИРИТИЗМА
Автор: whitelight1 Категория: Други   
Прочетен: 3494 Коментари: 4 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Отец Франсоа Брюн е специалист по Източен и Западен мистицизъм. Ръкоположен е през 1960 г., а през 1987 г. започва да изследва Инструменталната транскомуникация (ITC). Той е и автор на много книги, включително „Мъртвите говорят с нас” и „Директна линия с Отвъдното”. Завършил е Сорбоната с латински и гръцки и има следдипломна степен по философия и теология в Католическия институт в Париж. Освен това отец Франсоа има проучвания на староеврейски, египетски йероглифи и свещените текстове.

 

- Вие сте католически свещеник и теолог, а освен това ви наричат „Папата на транскомуникацията”. Доколко тази тема ви интересува и не е ли в противоречие с това, което са ви учили?

- Нека направим едно уточнение. Спиритизмът в широк смисъл е слово, т.е. общение с духове от „другия” свят, а църквата винаги е приемала това за нормално. Когато църковниците се молят, те винаги се обръщат към мъртвите, към душите, които са в други светове, т.е. те общуват с духовете. Забраната да се общува с мъртвите и да не се нарушава покоят им е въпрос, поставен само във Ветхия завет. Точно обратното, в Новия завет, Свети Павел /първото послание към коринтяните, XII, 4 -10/ говори за „различаване на духовете” – че трябва да различаваме духовете, които могат да ни помагат от тези, които са опасни и могат да ни навредят.

 

- От кога се наблюдава явлението електронна транскомуникация?

- Трудно е да се даде точна дата, но явлението е известно от момента, в който има хора, които потвърждават, че са получили послания по радиото, на магнетофон и т.н. Сред първите документирани случаи е на свидетел, когото познавам и все още е жив.

На 17 септември 1952 г. отец Пелегрино Ернети, дипломиран специалист по физика на елементарните частици и квантова физика, работил заедно с отец Джемели в лабораторията по експериментална физика в Католическия университет в Милано. Ставало дума за опити да бъдат отделени обертонове в записите на грегориански песнопения. По това време магнетофоните използвали не лента, а влакно, което често се късало. Всеки път, когато това се случвало, отец Джемели казвал: „О, татко, помогни ми!” Веднъж, прослушвайки поправения след поредното скъсване запис, той чул не грегорианските песнопения, а гласа на собствения си баща: „Разбира се, че ще ти помогна, аз винаги съм с теб!”

Всички били невероятно учудени – свещенослужителите проверили внимателно записа отново и пак чули гласа на бащата на отец Джемели: „Глупаче, не виждаш ли, че това съм аз?”

Отчитайки важността на този случай, отец Ернети завел своя приятел в Рим, за да се срещнат с папа Пий ХІІ. Ще ви цитирам точните думи на Негово светейшество: „Бъдете спокойни, това е особен научен факт, който няма нищо общо със спиритизма. Записващият апарат е обективен и не се поддава на внушения. Той улавя и регистрира звуковите вибрации от там, от където те произлизат. Възможно е този опит да положи началото на нови научни изследвания с цел да се потвърди истинността на вярата в задгробния свят.”

 

- Коя държава е направила на-много и най-качествени изследвания на транскомуникацията?

- Германия – немците са вложили много пари в тази област на науката и имат първокласни учени и специалисти.

 

- Нужна ли е специална апаратура за улавянето и записването на послания от отвъдното?

- Достатъчен е малък магнетофон, но е желателно той да има външен микрофон, за да се изключи шума от апарата. Включва на запис и се задава примерно следният въпрос: „Има ли някой в отвъдния свят, който иска да съобщи нещо?” Този въпрос може да бъде адресиран и до конкретно лице. В продължение на две минути магнетофонът се оставя на режим запис. Ако в отвъдния свят има някой, който желае да каже нещо, това време е напълно достатъчно за отговор. Магнетофонът се оставя, след това превъртате лентата и прослушвате записа.

 

- Колко дълги биват получените отговори?

- Обикновено посланията са кратки – няколко думи, рядко са повече. Когато се използва радио, съобщенията са по-дълги. Аз, например, получих в Люксембург доста пространно послание от Раудив/бел.ред.: виж стр. 5 – Константин Раудив/.

 

- Как се прави транскомуникация с радио?

- Включвате приемника и го настройвате на дълги вълни между две предаващи станции. Слушате фоновия шум. Този метод позволява да се проведе диалог, тъй като радиоприемникът отговаря на задаваните въпроси. В това е преимуществото му пред магнетофона.

 

- А какво може да се види на телевизионния екран?

- На екрана се появяват изображения на духове. Това се случва доста по-рядко отколкото записите на магнетофонна лента. В момента много хора по света получават съвсем лесно записи на паранормални гласове, но тези, които имат късмета да заснемат такива духове, са доста по-малко.

 

- Защо се смята, че това са духове? Телевизионните специалисти прекрасно знаят, че е възможно това да са петна, които се появяват на тв екраните. Подобни изображения се наричат „ефект на Ларсен” и в тях няма нищо паранормално.

- Това явление излиза от рамките на „ефекта на Ларсен”, защото то става отчетливо и напълно разпознаваемо. Първият човек, комуто се е отдала възможността да направи такова изображение, е научният работник Клаус Шрайбер. Това е станало през 1985 г.. той получил изображенията на всички свои починали близки – те били девет на брой. Шрайбер видял на екрана такива личности, с които не е и помислял, че може да влезе в контакт – например, Людовик ІІ Баварски и кинозвездата Роми Шнайдер. Последната го предупредила, че ще се появи на неговия екран и след два дни така и станало.

 

- Такива странни явления се появяват не само на магнетофони и тв екрани, но и на компютърни екрани?

- Да, този феномен все повече се разпространява. В Германия изследователят Манфред Боден, вече покойник, е констатирал следното: записаните на неговия компютър текстове се изменяли от само себе си, появявали се нови букви или пък старите били заменяни с нови. Когато той си задал въпросът дали пък компютърът му вече не е пред разваляне, видял как на екрана му се появяват инициали и имена, които са му познати – името на един от приятелите му, който наскоро починал. След това се появила и датата на смъртта на приятеля му, после – името на самия Боден, и накрая послание, в което се казвало, че ще загине в резултата на авария, като била указана и точната дата. Но той не починал в този ден, нито в следващите дни, а живял много години след това.

 

- Следователно, не трябва да отдаваме значение на съобщенията от компютрите?

- Подобно на живите хора, много духове са склонни да се забавляват по този начин.

 

- Според данните, които имам, авторите на такива послания твърдят, че са организирани в групи и искат да работят със Земята, за да убедят скептиците в съществуването на задгробен свят. Вие какво мислите за това?

- Някои даже казват, че създават апарати, свързани с нашите, за подобряване на връзката. Те дори дават имена на апаратите, които се използват в отвъдния свят, посредством които става общуването. На някои учени от Дармщад, например, авторите на послания съобщавали за „транскантор”. Целта им, поне така казват, била да ни помогнат в еволюцията, да докажат, че животът продължава след смъртта и т.н.

 

- Има случаи на телефонни разговори с починали. Такива са описани в САЩ, а сега се случват и в Европа. Как става това?

- Случва се по време на обикновен телефонен разговор да се включи глас от отвъдното и да се намеси в разговора. В някои случаи този глас чуват и двамата разговарящи по телефона, а понякога – и само единият от тях, което от техническа гледна точка е доста странно.

 

- Може ли да бъде разпознат гласът на говорещия?

- Рядко може да се разпознае подобен глас, но определени думи, особености на езика и тембъра биха могли да бъдат отличени. Изключително рядко, но се е случвало. В тези послания обикновено се казва нещо подобно: „Аз съм щастлив/а, добре съм. Сега съм на по-добро място, обичам те, с теб съм.” Това обикновено е потресаващо за близките, но духовете не го осъзнават.

 

- От къде идват тези послания? Действително ли изразяват мислите на починалите?

- Не винаги. Понякога с нас говорят не починали, а същества, обитаващи отвъдния свят. Отдавна е изказана хипотезата за „остатъчните вълни”. Хваща се просто паметта за миналото, за нещо, което се е случило. Паранормалното изображение на Роми Шнайдер, за което споменах по-горе, съответства на кадър от филм, в който тя се е снимала – „Девойката и полицаят”. Имало е някои разлики, изображението не е било просто взето от филма, но става дума за това, че Роми Шнайдер е използвала „остатъчни вълни” и, съвсем малко променяйки ги, ги е изпратила.

 

- Вярно ли е, че има учени свещеници във Ватикана, извършващи научни изследвания в тази област?

- Да, има малък екип от 2, 3 свещеници, които са наясно с тези явления. Това, което не съм сигурен е, дали те не извършват собствени изследвания. Имаше един свещеник Андреас Реш – основателят на Института по парапсихология в Инсбрук, Австрия. Той беше лектор в продължение на много години в Институт, който получаваше средства от Ватикана.




Гласувай:
32



1. universalnite000 - Навременен постинг, който би дал на ...
15.01.2014 15:01
Навременен постинг, който би дал на търсещите хубави насоки в изследванията им по тази и сродни теми . Бих препоръчал и самата на книга на Франсоа Брюн - "Мъртвите ни говорят"
цитирай
2. estirbg - Съвсем естествено е римо-католическата църква да потвърди подобна лъжа
15.01.2014 15:57
нали тя е църквата на Луцифер и ще утвърждава всички идеи и манипулации, които са от сатана, включително и викането на духове и разговаряне с тях.
"Когато църковниците се молят, те винаги се обръщат към мъртвите, към душите, които са в други светове, т.е. те общуват с духовете. Забраната да се общува с мъртвите и да не се нарушава покоят им е въпрос, поставен само във Ветхия завет." - заявява папския служител.
По-безочлива лъжа не бях чувала, а цитатът: " Свети Павел /първото послание към коринтяните, XII, 4 -10/ говори за „различаване на духовете” и че трябва да различаваме духовете, които могат да ни помагат от тези, които са опасни и могат да ни навредят." - е тотално изопачено. Цитатът Първото послание към коринтяните, XII, 4 -10 изобщо не се отнася до "добри" и "лоши" духове, а до дарбите на Святия дух, обещан от Исус след възнасянето си, който няма нищо общо с демоничните духове на сатана и злите ангели. Потресена съм от огромната лъжа, изречена в общественото пространство.
Ето и какво гласи Първото послание на Павел към коринтяните, XII, 4 -10, отнасящо се до дарбите на Святия дух:
"4 Дарбите са различни; но Духът е същият.
5 Службите са различни; но Господ е същият.
6 Различни са и действията; но Бог е същият, Който върши всичко във всичките човеци.
7 А на всеки се дава проявяването на Духа за обща полза.
8 Защото на един се дава чрез Духа да говори с мъдрост, а на друг да говори със знание, чрез същия Дух;
9 на друг вяра чрез същия Дух, а пък на друг изцелителни дарби чрез единия дух;
10 на друг да върши велики дела, а на друг да пророкува; на друг да разпознава духовете; на друг да говори разни езици; а пък на друг да тълкува езици.
11 А всичко това се върши от един и същи Дух, който разделя на всеки по особено, както му е угодно."
Да виждате потвърждение на папската приумица?
Всички изброени по-горе дарби се отнася за Святия дух, който така грубо е изманипулиран и представен за духовете на умрелите.
Точно затова римо-католическата църква, заедно с "нейните дъщери" -другите църкви изповядващи нейните догми, е представена като "майката блудница" в Библията, развратила всички народи в езически и чужди на Бога учения и практики.
цитирай
3. bezistena - Прекрасна статия, Приятелю!За ...
15.01.2014 23:50
Прекрасна статия,Приятелю!
За разкрепостени Души и отворени сърца,търсещи истината за човеците!
Спомнете си вярата и уменията на предците ни-истинските,ранните християни-Траките,които вярвали в задгробния живот и затова на всички съхранени образи от него време погребенията им са все веселби на радостни хора,облечени в празнични бели и цветни дрехи!Справка-прекрасните фрески в Казанлъшката гробница.Те не само са вярвали в живота при Исус(задгробния живот),но са го и практикували след святите си и мъченически саможертви в името на Исус!
Щом Господ Исус казва,че който вярва в Него и жертва живота си за Него,то той придобива живот вечен,значи е верно,че има задгробен живот,дето живеят удостоените с тази награда и са Божиите служители,подредени за вярващите религиозни хора в небесната йерархия на ангели,арахангели...,а за невярващите и атеистите те са плашещите ги все по-често извънземни,за скорошното идване на които говори Далай Лама пред най-високоакедемичната и протестантска отбрана университетска публика в университета в Портланд,щата Охайо тия дни!
Техен доверен посредник бе светицата Ванга,която сега продължава активната си дейност на висше ниво близко до Бог Исус в другото измерение и е една от най-дейните по подготовката на скорошното идване на Исус,за което говори и най-големия съвременен духовно посветен Далай Лама-съхранен чист потомък на Българските цевилизатори на Азия,както и на целия свят!
Тия удивителни контакти с другото измерение са постоянна практика на нашия екип,която упражняваме под егидата на Святият Дух на честотата и вълната на Любовта!
В потвърждение ви изпращаме цитат от последния ни постинг,в който наш ръководител беше Джон Атанасов:
"ЩЕ ВИ РАЗПРАВЯМЕ КАК И ЗАЩО ПО-ГОРНОТО ФОТО С ДЖОН АТАНАСОВ НА ПЛОЩАДА В БОЯДЖИК, КОЙТО БЕ РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА ЕКИПА НИ ТОЗИ ПЪТ,СЕ ПОЯВИ НЕОЧАКВАНО И МИСТИЧНО ЗА ФОН НА РАБОТНИЯ ПЛОТ НА ЦЕНТРАЛНИЯ КОМПЮТЪР НА НАШИЯ ЕКИП НЯКОЛКО ЧАСА СЛЕД ИЗЛИЗАНЕТО НА ТОЗИ ПОСТИНГ!"

ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ при=ЖИВОТ при Иза и Диана Барга=Бог Изуж Трака и Богиня Диана-
категоричен документ в потвърждение на релността на задгробния живот,разшифрован чрез Свещеният шифър от
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите ни
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога

Бъдете благословени с Любов и не се плашете от СПИРИТИЗМЪТ,защото и той също е Тяхна сакрална транспространствена практика за преход през измеренията!
СПИРИТИЗЪМ=Исуз и Богиня Диана Мария!
ИЗМЕРЕНИЯ=Иза и Мария-Исус и Мария Магдалена!!!
цитирай
4. bezistena - КАРТБЛАНШ=Диана и Ешуа Българина-разрешение от Българските Богове
16.01.2014 12:26
Искаме да поощрим и насърчим още повече искрено вярващите и ревностни християни в тяхните търсения на по-голямо познание на Исус и на истината за човеците и Българите,но са ограничавани и възпирани от рамките на канона и догмите на религията,която спомнете си–само преди две-три века бе най-яростният гонител на най-чистите и будни извисени умове и души на човечеството,геноциден процес,чието най-ярко проявление бе в България само до преди 140 години -до 70-те години на 19 век,процес дефиниран като гръцко-фанариотско псевдохристиянско робство на Българите,провеждано от фонариотите–основни идеолози и подбудители на турските зверства и безчинства в България по време на турското робство!
Новият завет,въпреки тоталната цензура,фалшификация и манипулация,на която е бил подлаган през всичкото време,(и най-ярката демонстрация за което са периодичните редакционни корекции върху него,извървани от единния Библейски център в Лондон с официалното благовидно уж намерение за осъвременяване на стила,а всъщност поредните отчаяни опити на враговете на Българите да заличат постоянно излизащата издайническа информация в документа вследствие критичното нарастване на информационната осведоменост на хората и търсещите)е изпълнен с много примери,потвърждващи верността на горната статия и нашият последен коментар №3 за реалността на другите измерения,като апологетът на Християнството–Свети Павел(ВЕЧЕ ЗНАЕТЕ КОЙ Е В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ)е най-яркият свидетел и "потърпевш"от от това!
В Деяния на Апостолите,глава16,стих 9,на Павел се явява видение през нощта на един Македонец,който го моли да дойде в Македония-и Павел виждайки и чувайки видението,отива!
В случая примерът е пълна демонстрация на реалността на задгробния свят–Божият свят,защото е в образ и звук-АУДИО и ВИДИО формат,и е картбланш и на каноничните Християни да излязът извън възбранителните догматични рамки на цензурите!
КАРТБЛАНШ=Диана и Ишау Бълкарина-разрешение от Българските Богове за пълна свобода на действията на приносителя му!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: whitelight1
Категория: Други
Прочетен: 296406
Постинги: 86
Коментари: 113
Гласове: 1980
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930