Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2014 16:23 - За съдбата (Слава Севрюкова)
Автор: whitelight1 Категория: Други   
Прочетен: 6429 Коментари: 14 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
„Съдбата е и това с какви хора ще се наложи да живееш, как, в каква насока ще поемеш, доколко можеш да разкриеш кое е добро, кое зло. Не я избираме, вървим натам, където ни се посочи. Свързана е с предишния живот, защото има прераждане.”

„Предначертано е най-основното. Към него се върви направо или по заобиколни пътища. Но винаги се стига там, където е закодирано. За лишените от лична воля, абсолютно всичко е предопределено. Помнете – силната вяра и любовта могат да променят дори съдбата!”

„Реализираме мисията си в границите на съдбата. Тя е закодирана в душата. Сред проблясващите в гръдта божествени искрици. Трудно се разпалват! Душата е светлина. Страшно е, загърбим ли я. Трябва да осветява пътя. Поддържа се с мъдрост. Мъдростта осмисля, дава прелест и на най-мрачния сезон – преклонната възраст. Красотата на залеза. Колкото до основните проявления на всяка духовна същност, явила се в плът, определени са свише от алфата до омегата. Закодирани в нашата съдба, те я изграждат.”
image
„За чудесата трябва дар небесен… Човек е като лозовия плод – колкото по-усърдно го притискат и смазват босите ожулени пети на Съдбата, в толкова по-горчиво и упойващо вино се превръща. Или в оцет – престои ли в леност. Старо, старо е моето вино…”

 „По преценка на Висшата сила се определя степента на натоварване и отдих в плът. Помислете – какво забавя развитието така, както несекващото монотонно щастие? Къде отвежда този очарователен малък тиранин? Плъзнали се с него като вихрушка надолу, ще разбием чела в пъклените порти. Стръмна е пътеката към звездите. Трябва да се издържи проверката на препятствията. Надмогването на трудността – най-голямата житейска благословия. Затова едни стигат там, където са поели, други – там, откъдето са поели… Чудеса се извършват и с шапка-невидимка, но… само в приказките…”

„Знанието болка носи. Мъдра е съдбата – оттласква ни от бряг на бряг, заглаждайки като речни камъни режещите ръбове на нашите несъвършенства. Колкото до „кръста“, който ни очаква, той трябва да е толкова тежък, колкото всеки може да поеме. Ако щастието и нещастието изграждат пътя, Мъдростта е крайната цел. Доброта и Любов я осветяват! Празник е деня, в който сме добри.“






Гласувай:
31



1. silviia - Цитат от Библията:
25.01.2014 22:10
,,А врачка жива да не се оставя.,,
цитирай
2. toni1111 - , , А врачка жива да не се оставя., , ...
25.01.2014 22:52
silviia написа:
,,А врачка жива да не се оставя.,,

Тия тъпизми на някои друг.А какво мислиш за СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ??? Смешник лаик
цитирай
3. silviia - до номер 2:
25.01.2014 23:13
Това, че не си чел Библията е твой личен проблем, не ни го натрапвай.:) И освен това, господине, лаизмът ми е дълбоко чужд.:) Аз съм лекар.:) Доктор по ХУМАННА МЕДИЦИНА.:) Дипломиран.:) Съжалявам ако си разочарован, но в християнската Библия пише именно така: ,,ВРАЧКА ЖИВА ДА НЕ СЕ ОСТАВЯ.,,
цитирай
4. whitelight1 - Всеки е чел Библията
26.01.2014 00:37
Всеки е чел Библията, но вече прекалявате с нея. Хайде стегнете се малко и намерете други източници на инфо, а не само да се уповавате на Библията !!!
цитирай
5. silviia - ...
26.01.2014 01:11
Ами, може да се цитират и изявления на хора, пострадали от ,,гледането,, и ,,лекуването,, на разни шарлатани и шарлатанки от сорта на Нурбеков и сие. Аз на врачка не ходя, никога не съм ходила и нямам опит в тези работи, но знам, че когато мен ,,колегите,, ми ме тровеха и ми съсипваха живота, небезизвестната Вяра Кочовска създаваше своя фондация. Та не е зле някой ,,лекуван,, и ,,съветван,, от Кочовска, например, (май Слави Трифонов е от изкушените:) да направи изявление по въпроса.
Оборете Библията, ако можете...:) И не излизайте с номера, че Кочовска не е между живите и не е коректно, защото за много хора беше достатъчно коректно системното отровителство на една невинна млада майка с две невръстни деца, завършила блестящо медицина...Нал' тъй?:)
цитирай
6. whitelight1 - silviia
26.01.2014 01:37
Явно не всичко ви е познато. Кажете ми по-не една причина като сте прочели Библията, какво сте разбра ли от нея? Аз нищо хубаво не видях там, говори се само за : наказания, смърт, за болка и страдания. Какво ви научи Библията та така упорите и вярвате и се уповавате, кажете ???
цитирай
7. silviia - .
26.01.2014 01:56
Някъде да съм писала, че й вярвам напълно и й се уповавам?:)
Ако се уповавх на това зле написано, недоразбрано от самите автори, четиво, отдавна щях да съм ,,при ангелчетата,, както казваше покойната ми свекърва.:) Просто по една СЛУЧАЙНОСТ съм родена в християнска страна, където ПОНЕ четат Библията, преди да се уповават на нея.:)
Цитирам я като ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВРАЧКИТЕ ОТ ДЪЛБОКА ДРЕВНОСТ.

Колкото до това, какво разбрах от нея....Че човек много отдавна си задава въпроси и че на повечето хора много им се иска да живеят добре, но не знаят как т.к. са глупави и самовлюбени, а пътят към това ,,да живеят добре,, не им уйдисва, т.к. минава през известно съобразяване с околните. Умират да извращават и Божието слово дори, за мръсните си, користни цели.
цитирай
8. silviia - .
26.01.2014 02:09
Тези, които славословят Ванга, също може да се прекръстят за ,,Бог да прости,, и да си признаят колко пъти ,,не е познала,, и колко пъти е объркала цял човешки живот с претенциите си за изключителност. И как ,,известните на деня,, и ,,ръководните кадри,, са били с предимство при нея. Това на Божие служение ли ви прилича,а? Има и такива случаи, обаче Ванга овреме се беше ориентирала да се подмазва на силните на деня и да показва презрението си на редовите граждани. Мисля, че много хора имат и такива впечатления от нея.
Светица?:) Може би....:) Не е леко да си сляп, но по света има много незрящи хора, нали? А слепотата не може да се назове ,,Божия благословия,, нали?:)
Или пак ,,комунистите са виновни,, аз съм ,,луда,, ,, болестта не прощава,, ,,сите сърбе на върбе,, и така нататък?:)
цитирай
9. whitelight1 - silviia
26.01.2014 02:29
Горе долу говорим на един език, ама не точно ;)
цитирай
10. whitelight1 - Интересно
26.01.2014 02:31
Интересно защо трябва да сложите минус, на нещо което не разбирате или по-не се опитайте да го разберете. За мене това е долна, завистлива и егоистична постъпка !!!
цитирай
11. zarenkow - silviia Наистина ли мислиш, че посланията в Библията и персонажите в нея
26.01.2014 12:27
трябва да се приемат буквално ? Има твърде много нелогични внушения, дали зад тях няма друг смисъл, който не достига до всеки. Врачката в случая е права само в едно, според мен. Съдба, но няма такова нещо, като да променим съдбата си например. Това си е абсурд, както и да го погледнеш, защото не може да е съдба, ако може да се промени.
цитирай
12. silviia - .
26.01.2014 16:50
до номер 11:

ha ha ha
ама ти за ТОЛКОВА глупава ли ме смяташ?:) да си подарявам знанието бадява по форумите....:))))

по буквално от ,,ВРАЧКА ЖИВА ДА НЕ СЕ ОСТАВЯ,, не би могло да бъде, не си ли съгласен?:)
а лекарите, които съзнателно са вредили на пациент в Древна Гърция, са ги НАБИВАЛИ НА КОЛ.:) Да не говорим как се е наказвало вредителството, насочено към КОЛЕГА....:)
цитирай
13. silviia - .
26.01.2014 16:54
whitelight1 написа:
Интересно защо трябва да сложите минус, на нещо което не разбирате или по-не се опитайте да го разберете. За мене това е долна, завистлива и егоистична постъпка !!!


Те слагат минуси на Вивалди и Моцарт, ти ги питаш защо....:) Един беше сложил минуси даже на постингите ми, в които поздравявах децата си за рождения ден и беше написал, че Rainbow ги слушат само безмозъчните идиоти или нещо подобно....:) Не е ли забавно, в крайна сметка колко голяма е човешката глупост....:) До едно време де, после става досадно....:)
цитирай
14. zarenkow - silvia Не ми оставяш никакъв шанс да те смятам за глупава. :)))
26.01.2014 17:13
вярвам в умното ти претворяване на библейските мъдрости, вече безусловно. Успех в начинанията. :)
цитирай
15. idanchev - Драга Силвия, Вие явно сте обидена и огорчена.
08.02.2014 19:51
Не се съмнявайте, че ние, човеците, знаем твърде малко неща. Обаче не отричайте очевидните факти. Мигар историята не помни древни и сегашни пророчества, които са се сбъднали? Не сте ли чували за Делфийския оракул? Не хулете леля Ванга, нейните пророчества са сбъднати на 80%. Ако не вярвате, четете руските форуми.
Вашата скръб Ви води към отчаянието, а това не е правилния път. Вашият път е смирението. След като познавате добре Библията, спомнете си и че "ако ви ударят по едната буза, подайте и другата".
Животът е низ от нещастие и радост, трябва да го изживеете докрай. И помнете - колкото нещастие изпитате, толкова ще е и щастието Ви. Има още едно нещо, което обикновено се пропуска, а то е - колкото по-голямо щастие Ви е дадено, по-голямо ще е и нещастието което ще трябва да понесете.
Разбира се, това всеки от нас може да го регулира. Ако радостите Ви са малки, малки ще са и тъгите Ви. Остава само да решите - това ли искате?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: whitelight1
Категория: Други
Прочетен: 296598
Постинги: 86
Коментари: 113
Гласове: 1980
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930